20 Ekim 2017 Cuma

Termik Santral Pınarça 'ya kurulacak


Termik Santral Pınarça 'ya kurulacak

Çerkezköy’de yapılması planlanan 'EÜAŞ Çerkezköy Termik Santrali'nin yeri değiştirildi. Şimdiki alan Kapaklı’nın Pınarça Mahallesi’nin oradaki ormanlık alan olarak belirlendi. İtiraz süreci için askıya çıkıldı. 1 aylık askı sürecinin ardından santral için nihai karar verilecek.

Çerkezköy ile Silivri arasında yapılması planlanan  'EÜAŞ Çerkezköy Termik Santrali' ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Daha önce Termik Santral yeri olarak işaretlenen alanda yer değişikliğine gidildi. Yeni alan Pınarça Mahallesindeki eski askeriyenin üst kısmı olarak belerlindi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yer 17 Ekim tarihinde onaylandı. Ardından halkın bilgilendirilmesi için 19 Ekim tarihi itibariyle askıya çıkarıldı. 1 ay süreyle bu onay askıda kalacak ve vatandaşlar, STK temsilcileri ile diğer ilgililerin itirazları ve talepleri toplanacak. Toplanan bu talepler dikkate alınacak ve ardından bakanlığa gönderilecek 'EÜAŞ Çerkezköy Termik Santrali' ile ilgili nihai karar verilecek.

VALİLİKTEN YAPILAN AÇIKLAMA

Bu yer değişikliğiyle ilgili Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün hazırladığı duyuru Tekirdağ Valiliği kanalıyla basın kuruluşlarına dağıldı.  Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın talebiyle koordinat değişikliği yapılan 'EÜAŞ Çerkezköy Termik Santrali'ne ilişkin Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile; Tekirdağ İli, Çerkezköy İlçesinde, yaklaşık 500 ha. büyüklüğündeki alan 'Enerji Üretim Alanı' ve Tekirdağ İli 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda; Tekirdağ İli, Çerkezköy İlçesinde, yaklaşık 500 ha. büyüklüğündeki alan 'Enerji Üretim Alanı' olarak 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 2. maddesi (ç) bendi ve 7. maddesi (k) bendi uyarınca Bakanlığımızca 17/10/2017 tarihinde onaylanmıştır.Söz konusu Enerji Üretim Alanı amaçlı 'Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı Değişikliği' ve 'Tekirdağ İli 1/25 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği' Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasında 19/10/2017 tarihinde askıya çıkartılmıştır.
Önceki
Sonraki

0 yorum:

Tüm Hakları www.cerkezkoy.tv.tr sitesine aittir.
İzinsiz alıntı yapılamaz kopyalanması suçtur.
2016-2017

Ana Sayfa | Kaynak Gösterme | Site Kullanımı | Sorumluluk | İletişim